Friday, May 7, 2010

budak2 sekarang dh pandai

sekarang ni memang xpelik dh, ape yg kita masa budak2 dulu xtau pape, bdk2 skrg mmg advance giler......contoh, pasal handphone, baru setahun jagung dh ada handphone, mengalahkan org yg dh keje plak 2, canggih2......pasal internet, kalau kita dulu internet ni benda alah ape pon xtau, skrg nie bdk2 kecik pon dh reti nk berforum, oke, xde la kecik sgt, dlm 13-17thn, mcm adik saya kt rumah, die suka masuk cari forum, buat ape pon xtau, tapi yg penting semua 2 menambahkan knowledge die, banyak benda yg die tahu, tp kakak2 die semua xtau.....xpe, transfer knowledge kn, benda elok......blogger pon saya tgk ramai yg dk secondary school lagi, kadang sgt impressed cara diorang menulis, pandai menyuarakan pendapat dgn cara yg matang.....kagum sebab saya rasa cara saya berblogging xsematang mereka....owh, malu pon ada....http://www.emocutez.comtechnology yg mereka dapat skrg, tp kite xdpt dulu...........dr segi knowledge mmg diorg superb, xpe knowledge mmg bagus, tapi dr segi attitude xberapa nk bagus kalau nk compare dgn kita masa kt skolah dulu.....at least even perangai mcm ape pon kita tetap hormat cikgu and parents, rasa takut 2 ada......saya sbg future teacher, takut jgk nk mengajar, dh la secondary school, kalau primary school xksh sgt.....bdk2 skrg xsama mcm dulu, bt salah sikit kena saman, masuk paper, ntah2 kena belasah dgn student sndrihttp://www.emocutez.com....semua kemungkinan ada....cikgu ni mcm life threatening profession pon ada....hehehe
http://www.emocutez.com



sem last nanti akan ada latihan mengajar or praktikal la.....satu2nya school yg student xnak pegi kt penang ni adalah PENANG FREE SCHOOL........harap sgt2 xdpt kt situ.....tp2 ari menangis air mata darah la kalau dpt......aihhh
http://www.emocutez.com



errrk??? rasa mcm dh melalut xtentu pasal lak....motif sebenar nk cite yg my cousin baru reti taip sms, weekend ari 2 die sms, dh la saya ada paper, bz nk study, die plak "kak diah, cepat la balas", kalau saya xreply jgk die anta sms yg sama banyak2, adoi la, pening dibuatnyer dgn budak nie.....owh, she's 8?? orr 9??? xingt lah....
http://www.emocutez.com

siap ckp lagi " kak diah, angah nk handset 1, belikan untuk angah ye, kak diah banyak duit dalam bank"......amboi2, pandai mama die mengajar.......bagus2....haha
http://www.emocutez.com




udah2....mahu bersiap pegi main....
http://www.emocutez.com







p/s: sikit lagi nk sampai.....yeayyy!!!!
*****************************************



5 comments:

JMR said...

advance ke arah kebaikan takpe, jgn yg negatif..tu yg bahaya tu...

a kl citizen said...

napa takut gi Penang Free School?? budaknya samseng ke atau terlebih pandai??

akak dulu gi praktikal sekolah cina..
masa tu ajar sc bhs melayu, tapi bebudaknya melayu tak reti english pun sama...

kenangan betul...

nAdiEy said...

jmr: ye2, tapi banyak yg -ve la rasanya....

a kl citizen: samseng, anak org berada, terlebih pandai....semua ada kt situ lah akak....takutt....hehe

Arisa Mihashi said...

baru 13-17. my 8yrs 0ld sister dah ade facebook.budak2 yg umor10thn pon dah ade blog.gile bapak advance dorg ni.

nAdiEy said...

hah! yg 2 lg advance, bdk2 skrg....impressed!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails