Saturday, November 6, 2010

Secrets



aku tengah pening study, dengan buku tebal 2 3 inci, tulisan pulak kecik-kecik, berpinar mata weyh, semuanya macam berpusing-pusing.....kalau pasal study banyak sangat la alasan kan....



korang penah tak sembang-sembang using telefon rumah dengan your sister , then your parents ada dekat korang, bila nak cakap something yang korang tak nak parents korang tahu, korang start cakap slow2, where your mom starting to get suspicious....you know la kan, mom kan cepat tau kalau ada something yang kita tak nak die tahu.......kalau something yang kita nak dia tahu, lambat pulak die nak catch up kan....hehehehe


this is where secret language works perfectly......


my sister and I have some kind of secret language between us....this really works where my mom and my big sister akan sakit hati sebab diorang tak paham ape yang kitorang cakap......but now my mom starting to understand what we were talking about, my big sister still have a hard time to understand.....die slalu cakap " sek mu kecek siam ko?"....jeles sebab tak paham la tu kan.....hehehe




if you from kelantan, maybe boleh paham sikit2 conversation kat atas.....maybe, at least you can understand this-------> "mu dk wat po?" kalau tak paham tak tahu lah....haha


motif entry ni sebab rindu kat family dengan kesayangan sebenarnya.....rasa macam lama giler tak balik, sebulan plus plus, lama la tu kan.....


"nok lik pat pat, tak bar dh nok po ma, pi dih gak bab no gal re nge"
sila-sila, kalau paham dapat air suam segelas....haha

http://www.emocutez.com











p/s: banyak kali dah tulis pastu delete entry.....takut nak publish, boleh tak?? haha
*********************************








6 comments:

apik pehe said...

hahahah..ku dk he po pun, wak kit to lih yat tu..

haaaa..mung pehe dok?

nAdiEy said...

hahaha, ku he la, pandai2....hahaha

Cik Bee said...

nadia.... gud luck exam!! sabar, sikit je lg tue.. pasni balik raya haji trus.. hehehe

nAdiEy said...

cik bee: hehe, lepas raya ada exam lagi.....huhu

mar yanie said...

nok kelik pat pat, x sabar nok jupo ma tapi sedih gak sebab bla bla bla..hahaha

Oong-ong said...

goodluck!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails