Monday, January 3, 2011

First day of school!



Azam tahun baru nak jadi guru yang baik, guru yang students suka.....kerana itu je yang berubah pada tahun baru ni, status.....bukan lagi pelajar tapi guru pelatih.....

tapi......first impression dah tak elok, sangat tak suka bila mula-mula dah bagi impression yang tak elok....serba salah jadinya even kita tak expect benda tu nak jadi....

berkali-kali lecturer pesan jangan lambat pegi sekolah, bangun pagi awal, siap awal, keluar pun awal, tapi sampai lambat jugak.....ape lagi alasan yang nak diberi, diam seribu bahasa sudah.....memang aku yang salah, kalau aku keluar awal, orang lain lagi awal....seharian rasa tak sedap hati kerana itu satu.....


ape pun, semua tu history....future lagi penting
seharian just duduk tunggu orang hulurkan kerja, at last sampai balik tak buat ape, tapi esok ada kelas kena relief......Form 5 beb, kena mengajar plak tu....redha jelah, tengok budak-budak macam takde masalah sangat....


"Assalamualaikum cikgu"
terpegun sekejap! aku dah jadi cikgu! perasaan? blur lagi....hahaha


anyway, aku ajar chemistry je nanti, minor tak ajar, semua kelas form 4, 5 kelas pulak tu....since students form 4 daftar khamis nanti, lepas tu ada orientasi seminggu, minggu depan baru officially start mengajar.....





























kalau la jadual kuliah macam ni, memang heaven gile kan, tapi apakan daya......














p/s: tak buat ape, tapi letih macam bersawah seharian
*******************************************



4 comments:

Tina Farhana said...

wohhoo nadiah dah start mengajar. congrats dear! jadi cikgu yang terbaek k ;)

Tema Hitomi said...

nadiah!!
dah jadi cikgu saim aku sore ni... :)
ol da best yaw!

nAdiEy said...

tina: hehe, praktikal baru....tq2, insyaallah...:)

tema: tq tema....:)

GHAZ said...

cikgu kimia ye..sbjek yg pling mls ak nk studi dlu.. hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails