Thursday, October 28, 2010

Movies



seriously i couldn't remember when is the last time i went for movies.....rasanya macam dh sebulan lebih, tak ingat weyh!

yesterday, went for double movies with aisyu.....plus, window shopping jugak....rambang mata weyh, semua nak, tapi fulusnya enggak ada....akhir sem dah, paham-paham jela kan.....tapi semalam jugak jumpa the perfect jeans kat Brands Outlet.....next time pegi must beli! hehehehe


1st movie
The Child's Eye (3D)


synopsis

Stranded in Thailand by the political uprising and airport closure in November 2008, Rainie and her friends were unable to return home. Unwillingly, they stayed in an aged and shabby hotel. From the moment they checked into the hotel, they came across three odd children and a puppy. Soon, strange supernatural encounters begin to occur. 


tak tahu la nak review macam mana, first time tengok cite hantu in 3D.....since, cite ni pun Asia's first digital 3D horror film.....hantu tiba-tiba muncul depan mata, almost 80% hantu appear aku tutup mata, aku ni cepat terkejut orang nya, cite hantu biasa pon 50% aku tutup mata, then intai-intai between fingers, kalau dah pakai spek 3D tu macam mana nak intai la kan......boleh tak nak cakap cite ni biasa-biasa je? boleh la kan, tak melekat di hati la cite ni.....tak de la aku nak brag kat member-member suruh pegi tengok.....



2nd movie
RED



synopsis

Frank Moses (Bruce Willis), Joe Matheson (Morgan Freeman), Marvin Boggs (John Malkovich) and Victoria (Helen Mirren) used to be the CIA's top agents--but the secrets they know just made them the Agency's top targets. Now framed for assassination, they must use all of their collective cunning, experience and teamwork to stay one step ahead of their deadly pursuers and stay alive. The team embarks on an impossible, cross-country mission to break into the top-secret CIA headquarters, where they will uncover one of the biggest conspiracies and cover-ups in government history. 

cite ni memang best giler, memanjang je gelak....watak Marvin la paling best, kalau teringat memang gelak sorang-sorang........highly recommended to watch! 
Alang, rugi kita tak tengok cite ni ari 2.....=)
http://www.emocutez.com






errr, pantang jumpa tandas kan.....
http://www.emocutez.com










p/s: ape yang aku nak?
*************************************




6 comments:

ken said...

nak watch RED :)

nAdiEy said...

ken: pegi la, best! =)

Tema Hitomi said...

RED mmg best giler..lawak tak hengat!haha
worth watching =)

y3op said...

abis tu cite the child's eye tuh best dok?..klo dok best aku download je..hahah...

nAdiEy said...

Tema: haha, betul3....=)

nAdiEy said...

y3op: biasa2 jah....download jelah, xpayah membazir duit....=P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails