Friday, August 27, 2010

BB cream


lambat sikit update, malam tadi pukul 10 dah berdating dengan katil, ngantuk sangat weyh, tido mati punyer, phone bunyi pon tak dengar....hehehe



Bila tengok fb kawan2, ramai yang bercakap pasal BB cream ni....yelah, semua orang nak nampak cantik kan, first time dengar pasal  BB cream or Blemish Balm cream ni masa tengok citer korea 3 4 bulan lepas....katanya kulit diorang nampak cantik sebab pakai benda alah ni la.....so, teringin jugak la nak try, ada terjumpa kat watsons tapi mahal sangat pulak, my sis pon bagitau, beli sample online aje lah, beli yang besar2 nanti kalau tak sesuai untuk muka rugi pulak, mahal kan.....bila dah buat research, baca review orang2 yang dah guna, beli la yang ini....



ini sample aje, 5g.....rm19 plus shipping, memang nampak sikit, tapi sampai sekarang tak abis2 lagi guna....yelah, bukannya guna tiap2 ari, pegi kelas pon tak pakai, pakai kalau nak g berpoya-poya jer....hehehe, this brand is top seller in korea.....


Skin79 Hot Pink Super Plus Beblesh Balm


Total Solution BB Cream with 10 in 1 Effects
  • 10-in-1 One Step Solution, Whitening + Wrinkle Improvement + Sebum Control + Moisturizing + UV Protection.
  • Applies to skin very thin with hold to provide clear and natural tone.
  • Keeps clean oil-less skin by controlling sebum, added protection prevents UV A and UV B at the same time.


BB ceram memang lain dengan foundation, kalau foundation ikut kita punyer skin tone kan, kalau silap pilih memang nampak pelik, BB ceram just ada dalam satu tone jer, lepas pakai, die akan blend ikut kita punyer skin tone and nampak natural jer.....Skin 79 Hotpink ni sesuai untuk oily and combination skin, ada banyak lagi product skin79 nie, for more information you can go here www.skin79.ca...ada banyak lagi brand BB cream ni macam Dr.Jart, Misha, BRTC, pandai2 la buat research.....
http://www.emocutez.com


kalau nak try sample you can go here at LOWYAT.NET....tapi seller 2 tak sama dengan seller yang me beli kat atas, seller 2 dah closed thread.......yang ni still lagi active....
http://www.emocutez.com


untuk full size boleh beli dengan princess autumn....yang Hotpink 40g just rm47.....affordable lah kan, entry yang pasal egyptian magic 2 beli dengan princess autumn lah....memang recommended seller.....
http://www.emocutez.com




pasal egyptian magic cream dalam next entry la ek....hehehe













p/s: berjam-jam beb
***************************************






12 comments:

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

da pkai rse cmner..? puas hatii..?
sue pkai tanaka.. mahal gak tp cam bese jer..xbesh..huhuhu

mar yanie said...

jadi sunggoh ko? nk try jgk..

nAdiEy said...

sue: boleh tahan la...ringan jer...try sample la dulu, xde la membazir kalau xbest kan...=)

yani: haha, ok la...try la, xrugi eh...=)

apik pehe said...

apik nok try jugok..
hehe..
weh,hok gambo sebelum nga selepas kt atas tuh gambo mung ker?

nAdiEy said...

apik: ho, pakai2...haha
weyh, bukey laaa, xdop maknonyo nok letok gambar aku....haha

fathiah said...

ok x? da ade kesan lom? huhu

nAdiEy said...

fathiah: so far so good, lagi elok dr foundation biasa kot....tp nad xpakai sgt, jarang2 jer...=)

[z@ck] said...

ko bt before and after tau..agak elok aku nak angkut satu.hehehe

nAdiEy said...

zack: haha, malu la weyh letak muka sendiri....aku dh letak dh, tp muka korea punyer lah....haha, nanti aku cuba lah....

Tema Hitomi said...

macam berminat..hehe
nak try jugak la...sample leh bli kt princess autumn tu ko??

Tema Hitomi said...

nad, keno register dulu ko b4 bli kt lowyat.net tu?

Anonymous said...

hai,nk tny..kn register dlu ke kt lowyat tu?pastu br pm princessautumn tu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails