Tuesday, August 10, 2010

Lega.....


lega sangat2 bila dah habis presentation pagi tadi, nasib baik lecturer banyak tambah ape yang patut, die paham yang susah nak cari maklumat semua tu, website kementerian pelajaran pon tak ada bagi maklumat yang detail pasal pengurusan sekolah semua 2.....kata orang 2 "xde pape pon kan, gelabah je lebih"....gelabah giler! siap pegi lab pakai sandal, gelabah nak cover kaki bila lecturer masuk lab, nasib baik pakai baju kurung, senang nak cover....bagus!


bila dah start gelabah, macam2 pulak benda yang jadi nak buat me gelabah, salah satunya pasal tiket bas balik raya, dah beli dah, bila buka purse nak tengok balik, tetiba tarikh kat tiket tu tertulis 10/07/2010 erkkk??? tetiba gelabah, cuak, akak 2 silap key in tarikh ke masa beli hari 2? siap sms my other half, sebab pegi beli dengan die hari 2.....me dah siap2 dh nak g tukar balik tiket 2, bila my other half cakap tarikh dah betul, bila cek2 balik purse ada satu lagi tiket bas, yang betul punyer....walaweeeeiiii betul lahh!!!




kalau tengok betul2 pon memang dah tau bukan tiket nie, dari KB ke Penang 2, silap mata juling tak nampak, nampak tarikh jugak masa tu, nie tiket masa datang USM ari tuh....sebulan dh wei kat sini!




ini baru tiket betul, dengan adanya tiket ni my mom tak payah risau anak die yang di perantauan ni tak leh balik raya, ceh!! macam la jauh sangat kan, orang lain dok oversea tak kalut pon, sebab diorang memang tak leh balik, tak payah nak kalut2 la kan....hehehe, 4 tahun di Penang, ni tahun pertama tak payah bersusah payah nak beli tiket balik raya, kalau tak xlena tido pikir pasal tiket raya dah abis......boleh balik awal, yeay!!


kata my other half " tak abis2 nak gelabah" 




tadi pegi ambik jam ini kat kedai, ape jadi kat jam nie? boleh baca kat sini...setahun jugak la baru ada seru nak hantar kedai, post 2 bertarikh 3/08/2009, hari ni 10/08/2010....setahun lebih dah, tapi tak dapat strap yang sama macam dulu, tambah pulak plain je....sebab jam ni dah boleh guna la kena bye2 kat baby-G (tak habis2 lagi dengan baby-G =P)






selingan jap, ini hadiah untuk my BFF suezack untuk konvo die......suezack, aku buat sndiri bendo tuh, beli barang2 pah dok tercongok kt MCD dengan shahril sambil lipat kertas nok buat star tuh, dr xreti lasung jadi pro dh loni...hahaha, ganah dok? air tangan aku tuh walaupon huduh....hehehehe












p/s: bila dah abis present, demam dah ok sket....ini demam risau namanya....keke
************************************




2 comments:

apik pehe said...

hahaha..gabra punyer pasal, smpaikan x ingt tarikh

nAdiEy said...

haha, bukan lah, silap tgk....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails